طرح عمومی سیستم اعلام و اطفای حریق قسمت اول ایمنی در صنعت فولاد
.:: Your Adversing Here ::.
 

طرح عمومی سیستم اعلام و اطفای حریق قسمت اول

 با عنایت به محدودیت منابع در کلیه امور و شاخه های اقتصادی و اجتماعی و ضرورت استفاده بهینه از امکانات موجود در هر زمینه، ایمنی را می توان یکی از عوامل عمده در زمینه حفظ سرمایه های موجود و ایجاد آرامش خاطر در مصرف کنندگان این خدمات دانست.در این راستا مراکز اداری و تجاری کشور به طور اعم به عنوان مراکز مهم و کلیدی محل انباشت سرمایه های قابل ملاحظه بوده و محل توجه و تجمع آحاد میلیونی اتباع ایرانی و غیر ایرانی و سرمایه های ایشان می باشد.

از سوی دیگر رقابت در صحنه های اقتصادی و اجتماعی دقت بیشتر در جلب رضایت ، امنیت سرمایه و کیفیت خدمات هر یک اهمیت خود را داراست. حریق به عنوان یکی از عوامل آسیب زننده به اموال و اشخاص می باید تحت کنترل درآمده و در صورت بروز،سریعا بر اساس استانداردهای بین المللی کنترل و مهار شود. محدودیت ابزار و نیروهای آموزش دیده نیز باعث افزایش اهمیت استفاده از سیستم های اعلان حریق(آشکارسازی حریق) و اطفای حریق(خاموش کننده های آتش) مناسب و استاندارد می گردد.

ضرورت استفاده از سیستم اعلام و اطفاء حریق

این سیستم ها می بایست به کمک نیروی انسانی مسئول در اماکن گوناگون آمده و باعث کاهش قابل ملاحظه ریسک و خسارات ناشی از حریق گردند. این در حالی است که در صورت استفاده از سیستم های اعلام حریق استاندارد، می توان از تخفیف های بیمه حریق اماکن نیز بهره مند و در نتیجه حتی هزینه مربوط به این سیستم ها را در مدت زمان عمر مفید آنها، از طریق این تخفیف ها مستهلک نمود. یکی از ویژگی های سازه های ایران پراکندگی آنها در سراسر کشور است. لذا طرح های ارائه شده می باید علاوه بر قابلیت انطباق با شرایط اقلیمی مختلف کشور، تناسب کافی با استانداردهای بین المللی را نیز داشته و یکپارچه سازی نیز در طرح ها از نظر دور نماند. به گونه ای که سیستم در اماکن حساس بتواند پیام ها و حتی فرامین خود را به نقاط محدود ، ولی ذیصلاح اعلام کند. این فرامین به لحاظ مدیریتی نیز می توانند افراد مسئول در زمینه ایمنی و حفاظت را در جریان هر حادثه مهم و مرتبط قرار دهند. البته این بخش ار سیستم به منظور پوشش سازمان های بزرگ مانند بانک ها در نظر گرفته شده است. بدیهی است در خلال یادداشت حاضر توصیه ها و طراحی های ارائه شده بر اساس کاربری های متفاوت و دسته بندی شده اماکن گوناگون ارائه شده است.

هدف از این طرح عبارت است از:

کاهش میزان خسارت ناشی از حریق،نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی در زمینه ایمنی، ارائه خدمات در این رابطه و افزایش ایمنی و امنیت خاطر ساکنین و مالکین اماکن. امید است تا طرح حاضر راه گشای افزایش فرهنگ و ضریب ایمنی در اماکن اداری، تجاری و مسکونی ایران باشد.

فصل اول: هدف و مفهوم کلی

1-1-هدف از طرح : هدف از طرح حاضر عبارت است از ارائه طرح کلی ، جانمایی و طراحی سیستم های ایمنی مشتمل بر سیستم های اعلام حریق و اطفاء حریق که بر اساس نوع کاربری گوناگون در اماکن اداری، تجاری و مسکونی مورد بررسی قرار گرفته است.لذا طرح حاضر طراحی خاص برای سیستم های مربوطه نبوده و تنها چارچب کلی برای این امر را در اختیار طاراحان قرار خواهد داد. در صورت استفاده از منابع مندرج در این طرح ، می توان خطوط کلی طراحی ، ضرورت استفاده از سیستم های اعلان آتش و اطفاء آتش در هر مکان به طور انتزاعی و سیستم مناسب برای هر بخش را تشخیص داد. سپس با استفاده از روش های طراحی سیستم و جانمایی مناسب آن اقدام نمود. پیش از اقدام جهت طراحی می باید نسبت به تشخیص و علت استفاده از سیستم های اعلام و اطفاء حریق اتوماتیک پی برد که این امر نیز با استناد به استانداردهای معتبر جهانی در خلال بخش های مختلف مطرح و استدلال شده است. این امر باعث یکپارچگی سیستم های مزبور به کلیه اماکن اداری، تجاری و مسکونی شده و در نتیجه کارایی سیستم های موجود و یا اجرا شده در آینده را افزایش می دهد. بطور خلاصه هدف از ارائه طرح حاضر را می توان به عوامل ذیل دسته بندی نمود:

  • معرفی حریق به عنوان یک عامل خسارت و شناسایی مقدماتی آن
  • شناسایی استانداردها و تاییدیه های معتبر مربوط به طراحی سیستم های اعلام و اطفاء حریق
  • شناسایی ضرورت استفاده از تجهیزات اعلام و یا اطفاء حریق در هر یک ار اماکن بر اساس استانداردهای معتبر و ضروریات محیط به تشخیص کارشناس ذی صلاح
  • معرفی و شرح مختصری از سیستم های اعلام و اطفاء حریق اعم از دستی با اتوماتیک
  • تعریف سیستم های اعلان حریق به صورت مقدماتی، به منظور شناسایی و امکان طراحی سیستم های سودمند در این زمینه و کاهش خسارات مربوطه
  • از طرفی در صورت نیاز به طراحی سیستم ، اگر تجهیزات متعلق به سیستم اعلام حریق به صورت کامل شناخته نشده باشند، امکان انتخاب بهینه در این زمینه وجود نخواهد داشت. به همین منظور در ادامه ، نسبت به معرفی بخشی از سیستم های اعلام حریق اقدام شده که احتمال بهره برداری از آن در اماکن موضوعه بیشتر است .البته تجهیزات این فناوری محدود به موارد مندرج در این نوشتار نمی باشد.
  • شناسایی اماکن مختلف و مشخصات حریق در آنها تا بتوان در فرآیند طراحی نسبت به انطباق مناسب ترین المان بازدارنده با مورد مصرف و ریسک مربوطه اقدام نمود.
  • معرفی و مقایسه فناوری های عمده در سیستم های اعلام حریق و اطفاء حریق که در ایران به رسمیت شناخته شده و امکان دسترسی به آنها نیز وجود دارد. (هدف این بخش عبارت است از انتخاب سیستم بهینه و منطبق با نیازهای موضوعه.)
  • ارائه طراحی نمونه در زمینه سیستم اعلام حریق به منظور تعریف عملی راهکار طراحی و کاهش خسارات احتمالی در صورت بروز حریق. (بدیهی است در این زمینه نیاز به تعریف اماکن نمونه و عمومی در کلیه اشکال آن می باشد که در خلال مقاله در حد امکان به آن پرداخته شده است.)
  • معرفی مقدماتی مواد سوختنی و رفتار آنها در مقابل حریق به منظور شناسایی بیشتر مشخصات هر بخش در وضعیت حریق
  • دسته بندی اماکن اداری، تجاری و مسکونی از نطر میزان ریسک و نهایتا توصیه های لازم در زمینه انتخاب سیستم بهینه
  • نتیجه گیری از مطالب ارائه شده در مقاله و ارائه طرح نمونه سیستم شامل اعلام حریق و اطفاء حریق در یکی از اماکن نمونه

1-2-مفهوم کلی ایمنی در مقابل حریق: انسان ها و ابزار و اماکن ساخته شده توسط انسان ، همواره در معرض خطرات طبیعی از قبیل آتش ، سیل ، زلزله و حتی آسب دیگر انسان هاست.مانند جنگ ، شورش و یا عواملی از این دست. جهت تامین ایمنی ، مطلع شدن و عکس العمل مناسب می تواند اثر بخشی قابل ملاحظه ای در کاهش خسارات ناشی از عوامل فوق داشته باشد. لذل جهت تامین ایمنی، ابتدا اعلام خبر و سپس امکان کنترل حریق و یا خسارات ناشی از آن ضرورت دارد.آتش سوزی را می توان از طریق نصب ابزار مناسب و در دسترس به صورت دستی و یا اتوماتیک آشکار و اعلام و سپس نسبت به هدایت یا کنترل سایر عوامل مرتبط با آن اقدام کرد. شناخت و بهره برداری از فرهنگ ایمنی جهت کاهش ریسک ، مقدم بر عوامل فوق می باشد.

ضرورت ایمنی در مقابل حریق

رعایت نکات لازم ، اطلاع رسانی مناسب ( جهت جلوگیری از خطر و عکس العمل مناسب هنگام خطر) و بهره برداری بهینه از ابزار ، بخشی از فرهنگ ایمنی محسوب می شود و می توان با آموزش مناسب و اطلاع رسانی مطلوب ، نسبت به ارتقای این فرهنگ و در نتیجه کاهش ریسک و خسارات اقدام نمود.

در زمینه حریق، بطور اخص می توان مفاهیم فوق را به شکل های متفاوتی دسته بندی نمود که در قسمت 2 این مقاله در آینده نزدیک به آن می پردازیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






sajjadzamani

سجاد زمانی

sajjadzamani

http://s-zamani.ir

ایمنی در صنعت فولاد

طرح عمومی سیستم اعلام و اطفای حریق قسمت اول

ایمنی در صنعت فولاد

به اولين و بزرگترين سايت رسمي ايمني و بهداشت در صنعت فولاد(ذوب و نورد)كشور خوش آمديداميدواريم ساعات خوب و خوشي را سپري كنيد. آرزوي ما هدف ما و هدف ما بهبود شرايط ايمني و بهداشتي كشورعزيزمان ايران مي باشد رعایت اصول ایمنی و بهداشت در کارخانجات اگر جدی گرفته نشود علاوه بر اینکه خسارات جبران ناپذیر مستقیمی که برای کارخانه در بردارد برای اینده کارفرمایان و آویزون شدن عده ای از کارگران دارای نقص عضو و معلول را دربرخواهد داشت

ایمنی در صنعت فولاد